Saturday, September 05, 2009

Today is Very Testing.

Yesterday I was post call. Couldn't go back early because patients in isolation ward needed reviewing. Buka puasa with nasik hospital and ikan hospital and sayur hospital. Only had one glass of air bandung and one glass of mysterious green cordial.

Came back home, absolutely tired. Fell asleep the very moment I lie down in bed.

Woke up today at 4:50am. Sahur finishes at 4:45 am.

Damn.

Memang terasa macam tak nak puasa. Tapi takpe, pergi je kerja, mana tau kerja tak banyak, tak la penat mana pun.

Kerja banyak.

Sambil kerja ada lagi admission.

The dehydration, hypoglycaemia, ketosis. The whatever crap cough I'm having since last week. Memang aku rasa macam nak mati. To the patients yang aku marah hari ni (and sorang yang aku marah kaw kaw), aku mintak maaf (tak guna pun aku tulis ni pasal diorang bukan baca pun. Saje je nak sedapkan hati).

And work wasn't easy. MO on call was a 'difficult' one. Easy work becomes difficult. Difficult work becomes impossible.

On top of that I cheated myslef.

To work faster, I said if I get back home before 2pm, I can buka puasa with that bottle of Pepsi Twist in the fridge.

To keep fasting, I went back late anyway.

Every drop of that 1.5L ice-cold Pepsi Twist is still in the fridge.

Aku tengah bergelimpangan tangan dan kaki atas katil sambil kipas berdiri sedang meniup full blast direct air flow.

Apasal la puasa ni susah.

8 Comments:

Anonymous jojo said...

:-) kan itu antara tujuan kita berpuasa???? merasai kesusahan orang lain.. cuma kena insaf sikit jer....


psssst,,,, bukan puasa tak leh marah2 ker??,,,, :-D

Selamat Berpuasa... Bila nak balik cuti raya??

06 September, 2009  
Blogger isleasy said...

sabar beb. it'll get easier. that includes makin senang marah org jugak, ahaha..

06 September, 2009  
Anonymous sober said...

man kacang!! dah berapa hari? hihi :D

08 September, 2009  
Blogger Dancing Ciken said...

selamat berpuasa man. asyik on call je, sabar ye

anyway, hope u dapat balik beraya this year, kasik ilang sket penat kerja tu

10 September, 2009  
Anonymous Anonymous said...

kesian doc, memang susah nak jaga orang sakit, otak ada sikit tak betul kurang air & ubat pula buat fikiran tak tentu arah.

tapi hati mau kuat selalu....

12 September, 2009  
Blogger yooyie said...

selamat berpuasa org besi!

18 September, 2009  
Anonymous Anonymous said...

Hi Doc. i was blog hopping fr Dr Wati's blog and found urs.

My bro is going thru the exact same phase as u r. Bezanya dia ni kat Kajang. Raya baru ni asyik on call selang sehari. Merdaka day aritu pon dia keje. Sian tgk tp hope u both can still go on to live ur dreams.

All the best.. HATI MAU KUAT :)

02 October, 2009  
Blogger Jordan Paul said...

I have been following this for a long time and I really think I have learned so much!
http://www.ordermypapers.com/writing-service-for-mba-essay

29 November, 2014  

Post a Comment

<< Home